10η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 γιορτάστηκε και στο σχολείο μας η 10η  Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 και διοργανώθηκαν  ποικίλες αθλητικές εκδηλώσεις. Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κος Ιωάννης Φακοπουλίδης οργάνωσε μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων με σύνθημα το θέμα της εφετινής 10ης ημέρας Αθλητισμού  «Η Κίνηση δίνει Ζωή», εντός και εκτός του Σχολείου. Συγκεκριμένα: Η ημέρα ξεκίνησε με πεζοπορία· οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους και με αφετηρία τον χώρο του Σχολείου κατευθύνθηκαν προς την Ι.Μ. Οσίου Εφραίμ, όπου ήταν και ο προορισμός της πορείας τους. Αφού ξεκουράσθηκαν, δέχθηκαν την φιλοξενία των μοναχών και θαύμασαν την τοποθεσία, επέστρεψαν στο Σχολείο. Εκεί, οι δράσεις της ημέρας συνεχίσθηκαν με αθλοπαιδιές.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν στις δράσεις με χαρά και προθυμία, σε κλίμα συνεργασίας και ομαδικού πνεύματος, κάνοντας πράξη τον βασικό στόχο του αθλητισμού: την ομαδικότητα και τη χαρά του ευ αγωνίζεσθαι.

Συγχαρητήρια στον Συνάδελφο της Φυσικής Αγωγής, σε όλα τα παιδιά του σχολείου, αλλά και στον Σύλλογο των Καθηγητών, οι οποίοι συνέβαλαν στο να είναι η  Παρασκευή 289– 9 – 2023 μια ημέρα πραγματικής γιορτής για τον  αθλητισμό στο Σχολείο μας.