ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ/Π.ΕΠΑ.Λ ΚΑΙ ΓΕ.Λ.

Η Γ΄ Τάξη του Γυμνασίου Κονταριώτισσας, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιούνται, με σκοπό την ενημέρωση των τελειόφοιτων του Σχολείου σχετικά με τα προγράμματα σπουδών και τις προοπτικές των δύο τύπων Λυκείου, συμμετείχε στις εξής δράσεις:

  1. Στις 28 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνοδεία των Εκπαιδευτικών τους, επισκέφθηκαν το 1ο ΕΠΑ.Λ/Π.ΕΠΑ.Λ. και 2ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους χώρους και τα εργαστήρια και των δύο σχολείων﮲ επίσης, να πληροφορηθούν από τους διδάσκοντες τον τρόπο λειτουργίας των Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και τις προϋποθέσεις φοίτησης σε αυτά.                     
  2. Στις 18 Απριλίου 2024 – κατόπιν πρόσκλησής μας προς το Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας, η οποία έγινε αποδεκτή και ευχαριστούμε τον Δ/ντή κο Κυραϊλίδη Ιωάννη γι΄ αυτό – επισκέφθηκε το Σχολείο μας η Υποδιευθύντρια του ΓΕΛ Κονταριώτισσας κα Ελένη Γκανά, με σκοπό την ενημέρωση των τελειοφοίτων του Γυμνασίου μας για το Γενικό Λύκειο.

Με την βοήθεια και των δύο ενημερωτικών συναντήσεων δόθηκε στα παιδιά η δυνατότητα να ενημερωθούν διεξοδικά από Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στους δύο τύπους Λυκείου, τόσο για τα προγράμματα σπουδών  όσο και για τις προοπτικές που ανοίγονται για τους νέους μετά την αποφοίτησή τους είτε από το Γενικό είτε από το Επαγγελματικό Λύκειο. Και στις δύο περιπτώσεις οι μαθητές και οι μαθήτριες διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους υποβάλλοντας τα ερωτήματά τους, με σκοπό την βέλτιστη εκ μέρους τους επιλογή εκείνου του τύπου Λυκείου, το οποίο θα τους οδηγήσει στον επιθυμητό χώρο σπουδών και εργασίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους Εκπαιδευτικούς του Ε.Κ. Κατερίνης (1ο ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ. και 2ο ΕΠΑ.Λ.) και την κα Γκανά από το ΓΕ.Λ. Κονταριώτισσας για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη εκ μέρους τους ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών μας της Γ΄ Τάξης.