«Μαθαίνοντας Ιστορία με έναν άλλον τρόπο…»

Το σχολείο μας και συγκεκριμένα δύο τμήματα της Α’ Γυμνασίου (Α3 & Α4) επισκέφτηκαν τη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου την Τρίτη 31 Οκτωβρίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Συμβούλου Εκπαίδευσης Φιλολόγων Πιερίας, κ. Βαΐας Αγγέλη στο πλαίσιο του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Εξερευνούμε την αρχαία βόρεια Πιερία» που σχεδιάστηκε και υλοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσκαλέσει τα παιδιά σε ένα ταξίδι εξερεύνησης στο παρελθόν της βόρειας Πιερίας με βιωματικό, πολυτροπικό και διερευνητικό τρόπο.

Έτσι, οι μαθητές/-τριες ξεναγήθηκαν και θαύμασαν τα όμορφα εκθέματα από τις ανασκαφές. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με αρχαιολόγους, περιηγήθηκαν μέσα στον μουσειακό χώρο προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για τη συμπλήρωση κάποιων φύλλων εργασίας. Η Ιστορία και η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα «ζωντάνεψαν» μπροστά στα μάτια τους και τους πρόσφεραν μια αξέχαστη εμπειρία.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Αθηνά Αθανασιάδου, Αρχαιολόγο, Προϊσταμένη του Τμήματος

Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας

Αρχαιοτήτων Πιερίας και τον κ. Κωνσταντίνο Νούλα, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας για την ξενάγηση, καθώς και την κ. Βαΐα Αγγέλη, Σύμβουλο Εκπ/σης Φιλολόγων Πιερίας και Αρχαιολόγο, η οποία στάθηκε πολύτιμη αρωγός κατά την πραγματοποίηση της επίσκεψής μας.

Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις οι οποίες «ταράζουν» με καινοτόμο και εποικοδομητικό τρόπο «τα νερά» της καθημερινής διδακτικής πράξης στο σχολείο και φέρνουν τους μαθητές/-τριες σε άμεση επαφή με την τοπική Ιστορία, τα μνημεία και την πολιτισμική κληρονομιά της Πιερίας.