Οικονομία Καρίτσας

Η Καρίτσα είναι πεδινή κωμόπολη του νομού Πιερίας. Η κτηνοτροφία και η καλλιέργεια καπνού αποτελούν τις κυριότερες ασχολίες των κατοίκων της. Παράγονται επίσης καλαμπόκι, τεύτλα, ακτινίδια και σιτηρά.

Η Καρίτσα είναι ένα χωριό που διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις. Ένα παράδειγμα είναι η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας (Γιορτή του Αγρότη),  μία μεγάλη εκδήλωση γνωστή σε όλη την Πιερία και όχι μόνο. Πραγματοποιείται στο γήπεδο του χωριού τον Αύγουστο.Προσκεκλημένοι είναι όσοι εμπλέκονται στην αγροτική οικονομία, στην εκπαίδευση των αγροτών, στην παραγωγή & εμπορία αγροτικών – κτηνοτροφικών εφοδίων, πολλαπλασιαστικού υλικού και εξοπλισμού.

Στην Έκθεση συμμετέχουν επίσης όσοι παράγουν, μεταποιούν, τυποποιούν ή εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα & ποτά ) και όσοι δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της οικοτεχνίας. Επίσης προσκαλούν πάσης φύσεως τουριστικές, αγροτικές και τουριστικές επιχειρήσεις και τουριστικούς φορείς, αγροτικούς, αλιευτικούς, δασικούς, πολιτιστικούς, κοινωφελείς φορείς και οργανισμούς, εταιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, κοινωφελή ιδρύματα, εθελοντικά σχήματα, αθλητικούς, περιβαλλοντικούς και ορειβατικούς φορείς, καθώς και πολίτες μεμονωμένα για την προβολή της δραστηριότητα τους.