
Την Τετάρτη 7 Μαΐου, στο ΔΙΠΑΕ Κατερίνης, μαθητές και μαθήτριες από Γυμνάσια της Πιερίας έλαβαν μέρος στην 15η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα, η οποία υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Παράρτημα Πιερίας) και την ΔΔΕ Πιερίας, παρουσιάζοντας εργασίες τους με θέματα από την επιστήμη των Μαθηματικών. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Καθηγητής και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας κος Τριανταφύλλου Δημήτριος, ο Διευθυντής της ΔΔΕ Πιερίας κος Γεώργιος Μακρής, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών κος Ευαγγελόπουλος Αναστάσιος, ο πρώην Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών κος Κουφός Θεόδωρος, η Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. (παραρτήματος Πιερίας) κα Καγκασίδου Άννα και πλήθος εκπαιδευτικών, κυρίως Μαθηματικών.
Έξι μαθητές και μαθήτριές μας από τη Γ΄ Τάξη, με την καθοδήγηση του Μαθηματικού του Γυμνασίου μας κου Αναστάσιου Σόπογλου, έλαβαν μέρος στην Μαθηματική Εβδομάδα, παρουσιάζοντας το μικρό πόνημά τους, του οποίου το θέμα ήταν: «Ο χρυσός αριθμός φ». Τα παιδιά μας δούλεψαν ομαδικά, με πολλή διάθεση και ενθουσιασμό και τα στοιχεία αυτά αποτυπώθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα, που ξεχώρισε για την πληρότητα και την σαφήνειά του. Έλαβαν τον λόγο όλα τα παιδιά, παρουσιάζοντας το καθένα και από ένα τμήμα του έργου τους. Η εμπεριστατωμένη εργασία και η συνολική παρουσία της ομάδας μας άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στους παρισταμένους και δίκαια τα παιδιά μας απέσπασαν στο τέλος το ζεστό χειροκρότημα όλων.
Στη συνέχεια, τα παιδιά μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημιακού Τμήματος και παρακολούθησαν παρουσίαση φαινομένων της Φυσικής, η οποία πραγματοποιούνταν για τους συμμετέχοντες στην 15η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα μαθητές και μαθήτριες, από τον Φυσικό κο Πετούση, στο μικρό Μουσείο, που στεγάζεται στο ΔΙΠΑΕ.
Το Σχολείο μας, διδάσκοντες και διδασκόμενοι, νιώθουμε υπερήφανοι και συγχαίρουμε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος (τα αναφέρουμε με την σειρά που παρουσίασαν την εργασία τους): Την Νίτσια Κων/να, την Περδίκη Ανδρονίκη, την Κώφα Λεμονιά, την Κουταλά Γεωργία, τον Δασκαλόπουλο Διονύση και τον Βέρτσα Έρμπι! Και, ασφαλώς, συγχαρητήρια αξίζουν στον καθηγητή τους, Αναστάσιο Σόπογλου, που τα υποστήριξε και τα καθοδήγησε!