Μαθήματα ρωσικής γλώσσας και άλλες δράσεις αδελφοποίησης

Στο πλαίσιο αδελφοποίησης του Γυμνασίου Κονταριώτισσας με το ρωσικό σχολείο Νο 9  Gumer Hazinurovich Minnibayev της πόλης Γκελεντζίκ αναπτύχθηκαν διάφορες δράσεις με κυριότερη την εκμάθηση ρωσικών.

Μαθήματα ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Οι εκπαιδευόμενοι πήραν μέρος στο συνέδριο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού στον καθρέφτη της Μετάφρασης, που οργανώθηκε από την Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μ.Β. Λιμονόσοβ της Μόσχας που πραγματοποίηθηκε στο ξενοδοχείο Δίον Παλλάς στο Λιτόχωρο Πιερίας. Στο τέλος των μαθημάτων απονεμήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης μαθημάτων Ρωσικής Γλώσσας επιπέδου Α1. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιου του προγράμματος Ρωσικής Γλώσσας του Σωματείου «Ελληνορωσικές και Διεθνείς Σχέσεις» και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κονταριώτισσας.

Άλλες δράσεις που πραγματοποίηθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ήταν η έκδοση ημερολογίου στη Ρωσική και Ελληνική Γλώσσα και η επίσκεψη στο Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.